Tiszafüreden már a karácsonyt is az identitás jegyében tartják

Megosztás

Identitás, szuverenitás, ezek jellemzik ma a magyar közéletet a Brüsszel ellen indított teljes letámadásban. Magyar Don Quijote-k szállnak naponta harcba fideszesként ezen szavak megvalósításáért. Teszik ezt ráadásul egyrészt uniós pénzből. Tiszafüreden sincs ez másként.

Már a karácsony sem múlhat el fideszes lázálom nélkül. Szeretet, béke, adományozás, ezek jellemezték eddig a karácsonyokat, főleg, ha fideszesek adhattak át csomagokat különböző hátrányos helyzetű csoportoknak.

Most azonban szintet lépett a fideszes karácsony, erre példa Tiszafüred.

A városban, ahol a főteret sikerült az elmúlt időszakban többszáz millió forintból térköves Szaharává változtatni a Zöld város célkitűzés keretében, karácsonyi identitás néven szerveztek programokat.

“Identitáserősítés. Hagyományőrzés. Közösségépítés” – tette közzé mind nagybetűvel a november 7-i/május 1-i/április 4-i jelszavakat a vármegyei önkormányzat a közösségi oldalán.

Keddi bejegyzésüket így folytatták:

“Ezekben a percekben is zajlik Tiszafüred Fő terén karácsonyi identitás rendezvényünk. Fellépnek a Tisza-tavi Alapfokú Művészeti Intézmény táncosai. Ferdinánd, kevi perec és nagyiváni gluténmentes sütikóstolóval, meleg teával várjuk a látogatókat. Ha siet, még találkozhatunk!”

Szükség is volt erre a siessen jellegű felhívásra, mert a közzétett videón és fotókon nemigen látható nagy tömeg…

Az identitás jelentése:

“Az identitás én-azonosság, önmeghatározás szerepeken, magatartásformákon, értékrendszeren keresztül, mely a „teljes én” érzésével társul. A személyiségfejlődés eredménye, a szocializáció eredménye, az emberi kölcsönhatások során jön létre. Kialakulása a pubertás végére befejeződik, de formálódása egy életen át tartó folyamat. Típusai: nemi identitás, nemzeti identitás, vallási identitás, szakmai identitás.”

Tiszafüreden láthatóan a második verziót, azaz a nemzeti identitást próbálták meg több, kevesebb sikerrel erősíteni.

Azt is közölték, hogy:

“A hűvös, téli idő nem volt akadály, és egész sokan kilátogattak a Fő téri programra, ahol a gasztronómia és a kultúra, benne a néptánc volt a fő identitáskovácsoló erő.”

A karácsonyi identitást egyébként a megyei identitásfejlesztés jegyében rendezték meg. A megyei identitásfejleszésre, kapaszkodjanak meg, potom 444 millió 998 ezer 980 forintot áldoztak, egyebek mellett uniós pénzből…

A program pont mostanság fejeződött be, erről adott számot a vármegyei önkormányzat.

Forrás: vármegyei önkormányzat Facebook és wikipédia

Kapcsolódó cikkek